fredag 4 juni 2021

3-dagars tur

 Som vanligt brukar Göran och jag köra en tur vid Landsort tillsammans med Team Ajax. Numera bestående av Mats och Jimmy. Sedan Linus gick bort för 4 år sedan har vi alltid varit ute några dagar när dom ör uppe och fiskar. Så gjorde vi även i år. Blir långa dagar och lite häng på kvällarna. 

På söndagen hade vi endast ett hugg på hela dagen medans Ajax tog 2 st. Var nästan spegelblankt större delen av dagen vilket tyvärr inte brukar ge bra fiske. Vi provade att köra hela vägen ut tillangöringen och tillbaka och det var därute vi hade hugget. Andra dagen var vindarna lite mera närvarande och fisket för vår del bättre. Vid lunchtid drar vi på först en fisk som Göran drillar. Den högg på ismo magnum Olas färgen på 20 g bly. Vikten som vanligt i år runt 6-7 kg. Sedan får vi ett hugg till på ytan i samma område på ismo magnum Cops med 100g bly. Den fisken tar jag och den väger ca 10 kg. Strax efter får vi en till på riggen som tyvärr lossnar bara ngn meter från håven . Som tröst var den inte stor, kanske 4 kg och vild så den skulle ändå tillbaka. Sedan händer inget mera på hela dagen. En båt lyckas köra på 6 fiskar nere vid galten och en annan 4 st i samma område. Ajax ligger i samma område hela dagen och får ingenting! Så talande att det handlar om att vara på exakt rätt ställe på rätt tid. Och det är ju omöjligt att veta var det är.

Sista dagen blåser det upp. Vi hinner 2 vändor runt fyren innan vindarna blir för starka och vi får ligga runt Galten med alla andra. Trots detta trycker vinden oss kraftigt åt sidan och det är rätt svårfiskat. Till sist får vi på en fisk som tyvärr släpper för Göran efter ett par minuter. Inget monster med hade varit kul med fisk i båten. Väldigt mycket segare för alla under dagen. Men trevlig tur och vi hann igenom en hel ljudbok under dagarna. Och alltid lika kul att fiska med några andra så man kan utbyta erfarenheter och ideér.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar